Domotica

Uw huis automatiseren? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Onze experts installeren en onderhouden uw domotica met een service waar u op kunt bouwen. Interesse? Neem contact met ons op.

Elektrotechniek-banner

U kan bij PiJelCo Power Design B.V. uit Montfoort terecht voor de installatie van een geïntegreerd domotica- of immoticasysteem. Ontdek hieronder wat deze begrippen precies inhouden en wat ze voor u kunnen betekenen.

Domotica

Domotica staat voor de communicatie tussen allerlei elektronische toepassingen in de woning en woonomgeving. In een “domoticawoning” worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektronische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt. Dat klinkt wellicht wat futuristisch, maar eigenlijk is domotica niet anders dan een mooi woord voor woningautomatisering.

Woningautomatisering integreert een aantal herkenbare zaken in uw woning: de regeling van de verwarming, de schakeling van verlichting, de besturing van binnen- en buitenzonwering, de distributie van audio en video naar verschillende leefruimtes en integratie van diverse audio- en videobronnen met ICT en beveiligingscamera’s. Het grote voordeel is dat u alles centraal kunt bedienen, zelfs als u niet thuis bent.

Daarnaast kunt u bepalen wat de techniek in uw huis op welk moment moet doen. Bijvoorbeeld wanneer u weggaat: temperatuur laten zakken, voorzien van variabele en minimale verlichting om potentiële inbrekers op een dwaalspoor te brengen, alarm aanzetten, enz. U bepaalt vooraf wat, hoe en wanneer. Via domotica voert de installatie het allemaal zelf uit.

Immotica

Immotica is voor een groot deel gelijk aan domotica. Ook hier worden via een netwerk verschillende technieken met elkaar verbonden en geautomatiseerd. Het verschil is dat immotica vooral wordt toegepast op grotere schaal, in bedrijven of kantoren. Immotica wordt hier voornamelijk toegepast voor het centraal aansturen van stroom, verlichting, lucht en verwarming én voor het optimaliseren van de interne en de externe communicatie zoals telefonie en internet.

PiJelCo Power Design B.V. informeert u graag over de mogelijkheden. Bel ons gerust eens vrijblijvend op: 0348 40 47 20.