Airconditioning

Klaar met die hitte? Een airconditioning is de oplossing. Onze experts installeren en onderhouden uw airconditioning met een service waar u op kunt bouwen. Interesse? Neem contact met ons op.

Airconditioner

Advies

U bent op zoek naar airconditioning voor in uw woning, maar hoe bepaalt u nu welk airco systeem geschikt is voor uw woning? Op deze pagina vindt u alvast enkele belangrijke overwegingen bij de aanschaf van een airco.

PiJelCo Power Design B.V. adviseert u graag bij de keuze van een geschikt aircosysteem. Wij kunnen ieder gewenst merk leveren. U kunt bij ons terecht voor installatie van een nieuw systeem, maar ook voor vernieuwing van een bestaand aircosysteem. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Vermogen

Allereerst is het van belang dat u een airco neemt met het juiste vermogen voor uw woonsituatie. Met een te klein vermogen bereikt u niet de gewenste koelte en met een te groot vermogen bereikt u slechts schommelende temperaturen en een hoge energierekening. Het juiste vermogen kunt u door ons laten bepalen door middel van een professionele koellastberekening. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw persoonlijke wensen en leefomgeving.

Splitsystemen

De meeste airconditioningsystemen maken gebruik van een zogenaamd splitsysteem met een buiten- en een binnenunit. Deze units worden door middel van twee leidingen en een elektrakabel aan elkaar gekoppeld. Tijdens het koelproces wordt naast warmte ook vocht aan de lucht onttrokken. Het condens dat daarbij ontstaat, wordt via een leiding afgevoerd naar buiten. De buitenunit is ook het gedeelte van de airco dat meer geluid maakt. In de binnenunit zijn slechts de ventilator (met een minimum aan geluid) en een geluidloos buizensysteem opgenomen.

Splitsystemen zijn leverbaar in allerlei modellen voor aan de wand, op de vloer, aan het plafond of ingebouwd in het plafond. Het is zelfs mogelijk meerdere binnenunits aan één buitenunit te koppelen. Dit is een multisplitsysteem.

Installatie en onderhoud

Als u een airconditioningsysteem laat installeren, dan laat u dit het best doen door een erkend installateur. Deze beschikt over vakkennis, technische hulpmiddelen en weet precies aan welke wettelijke eisen een installatie moet voldoen.

Ook het onderhoud van een airconditioning is wettelijk alleen toegestaan door een erkend installateur. Voor reparaties van een airconditioning is specifieke kennis vereist. Het openen van de apparatuur kan gevaarlijk zijn, omdat de verschillende units onder elektrische spanning staan en omdat bepaalde leidingen gevuld zijn met koudemiddel onder hoge druk.

Van belang is dat u zelf regelmatig de filters van de binnenunit vervangt. De buitenkant van de unit kunt schoonhouden met een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel. Daarnaast kunt u bij een splitsysteem de buitenunit vrijhouden van bijvoorbeeld bladeren en ander vuil.